Esthetische tandheelkunde

Wat is dit?

Om de esthetiek van het gebit te verbeteren, zijn er verschillende mogelijkheden. In sommige gevallen zorgen kleine correcties al voor grote veranderingen. In andere gevallen zijn uitgebreide behandelingen noodzakelijk om tandkleur, tandvorm en tandstand te optimaliseren. Vandaag de dag worden grijze amalgaamvullingen vaak vervangen door een mooie witte vulling. Ook dit is onderdeel van de esthetische tandheelkunde.

Witte composietvullingen

Vind je bepaalde diastemen of spleetjes tussen de tanden storend? Dan kan composiet een mogelijke oplossing bieden. Door middel van dit vulmateriaal kan de tandarts de grootte en vorm van de tanden naar wens aanpassen.

Bleken van tanden

Soms is de kleur van de tanden niet zoals je deze wil, dan kan je de tanden bleken. Meer informatie hierover vind je bij bleaching.

Facings

Facings kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Je kan ze vergelijken met kleine schelpjes die over de tanden geplaatst worden. Heb je enkele scheefstaande tanden, verkleuringen, te korte tanden of tanden met spleetjes? Dan kunnen facings een mooie en duurzame oplossing bieden.

Kronen

Ook kronen kunnen een oplossing bieden voor diverse problemen. Niet alleen esthetisch maar ook conserverend. Meer informatie hierover vind je bij kroon- en brugwerk.